Programma

Alle activiteiten zijn inbegrepen in het toegangsticket *

*behalve de exclusieve fotoshoot van je baby op de reuzenwaterlelie

 

Niet te missen

Zaterdag 30 juni: Jouw uk op ons topstuk!

Exclusieve fotoshoot van je baby op de bladeren van onze reuzenwaterlelie.

Voor baby’s tot 12 maanden.

Je kan je ook nog inschrijven op woensdag 18 juli.

Reserveer hier:

http://www.br.fgov.be/PUBLIC/GENERAL/GENERALNL/event17nl.php

! Prijs= € 17 (toegangsticket voor één baby, één begeleider en één afgedrukte foto)

Zondag 1 juli: Terrasplantenwandeling

Sinaasappelboompjes, palmen, lampenpoetsers… : de Plantentuin zet zijn terrasplanten buiten! Meer dan driehonderd potten en potjes worden uit hun winterschuilplaats gehaald en in het zonnetje gezet. Onze gids troont je mee en geeft je tips om je eigen terrasplanten weer klaar te maken voor een seizoen buiten.

14.00 u.

Met gids

Reserveren via het inschrijfformulier.

Doorlopend

Kinderanimatie

Net zoals bij elke Floridylle kunnen de kinderen (en de ouders :-))  creatief de handen uit de mouwen steken tijdens één van onze mini-workshops !

  • ….
  • reuzenkinderspellen: Mikado, Raad de plant, Domino, …

12 u – 18 u

In en rond het Pachthof

Hangmattendorp

Tussen de lindebomen tegenover het Kasteel hangen de hangmatten te wachten op jou! Alleen, met twee of drie… vlei je neer in de hangmat, laat je betoveren door het groene loof boven je hoofd en geniet! De hangmatten blijven de hele zomer hangen!

30.06.18 – 31.08.18

Tuinwinkel

Spring binnen in de Tuinwinkel en proef één van onze lekkere zomerconfituren: tropical, sinaasapppel en mangochutney of een lekkere bloementhee .

Voor de kinderen: download één van de zomerkleurplaten van Koning Amaryllo hier of hier. Neem je ingekleurde tekening mee naar de Tuinwinkel, dan krijgt die een mooi plaatsje in onze lounge.

 

 

Zomer met Koning Amaryllo

Ook koning Amaryllo geniet van de zomer. De planten zijn nu op hun best. Koning Amaryllo bezoekt ze allemaal! Ga met hem mee en ontdek weer een heleboel nieuwe dingen over Botanië!

Pik de Amaryllozoektocht op aan de kassa.

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

01.06.18 – 09.09.18

 

Contact

De Plantentuin Meise is een botanische tuin van 92 ha ten noorden van Brussel. In de Plantentuin Meise vind je 18.000 verschillende planten. Het is één van de grootste plantenverzamelingen ter wereld. Maar de Plantentuin is ook een wereldberoemde onderzoeksinstelling die is gespecialiseerd in ondermeer de koffiefamilie, Midden-Afrika en tropische paddenstoelen. Elke dag van het jaar is er wel iets moois te ontdekken in dit prachtige domein. Bezoek het Plantenpaleis, geniet van de tentoonstelling in het middeleeuwse kasteel en verbaas je over de diversiteit van het Plantenrijk.

 

Plantentuin Meise

Domein van Bouchout
Nieuwelaan 38
1860 Meise

tel +32 (0)2 260 09 70

info@plantentuinmeise.bewww.plantentuinmeise.be

Wegbeschrijving

De Plantentuin bevindt zich op 3 km van het Atomium.
Met de auto: A12 Brussel-Antwerpen, uitrit 3 Meise.
Met het openbaar vervoer: vanaf het treinstation Brussel-Noord of het metrostation Koning Boudewijn (lijn 6): neem de bus ‘De Lijn’ 250 of 251.

 

Ontvang de digitale nieuwsbrief van de Plantentuin Meise