Zondag 8 juli: Classificatie, b(l)oeiender dan je denkt!

Classificeren, het in groepen rangschikken en benoemen van dieren en planten, lijkt op stoffige wetenschap. Niets is echter minder waar.
Frederik Leliaert, één van de onderzoekers van de Plantentuin, neemt je in deze, deels interactieve, openluchtlezing mee in de geschiedenis van het classificeren. Hij laat zien hoe gaandeweg het inzicht rijpte in wat biologische classificatie is en wat dit voor jou betekenen kan.
Schrijf snel in, het aantal plaatsen is beperkt (max 20)
Start: 14 u
Duur:  1 uur, in het Herbetum (bij slecht weer de Ballatkas).
Reservatie: hier inschrijven

Contact

De Plantentuin Meise is een botanische tuin van 92 ha ten noorden van Brussel. In de Plantentuin Meise vind je 18.000 verschillende planten. Het is één van de grootste plantenverzamelingen ter wereld. Maar de Plantentuin is ook een wereldberoemde onderzoeksinstelling die is gespecialiseerd in ondermeer de koffiefamilie, Midden-Afrika en tropische paddenstoelen. Elke dag van het jaar is er wel iets moois te ontdekken in dit prachtige domein. Bezoek het Plantenpaleis, geniet van de tentoonstelling in het middeleeuwse kasteel en verbaas je over de diversiteit van het Plantenrijk.

 

Plantentuin Meise

Domein van Bouchout
Nieuwelaan 38
1860 Meise

tel +32 (0)2 260 09 70

info@plantentuinmeise.bewww.plantentuinmeise.be

Wegbeschrijving

De Plantentuin bevindt zich op 3 km van het Atomium.
Met de auto: A12 Brussel-Antwerpen, uitrit 3 Meise.
Met het openbaar vervoer: vanaf het treinstation Brussel-Noord of het metrostation Koning Boudewijn (lijn 6): neem de bus ‘De Lijn’ 250 of 251.

 

Ontvang de digitale nieuwsbrief van de Plantentuin Meise