Zaterdag & Zondag: Mini – workshops

Net zoals bij elke Floridylle kunnen de kinderen (en de ouders :-))  creatief de handen uit de mouwen steken tijdens één van onze mini-workshops !

Wat dacht je van geurzakjes en bruisballen maken, je zelf staande houden in een reuzenzeepbel , en toverbellen of een ‘rietbootje’ blazen’?

En heb je ooit al gehoord van cyanotype …. ? Het is een oude manier om afdrukken van foto’s te maken.  En om je mooie werk  thuis te kunnen uitstallen, kan je een fotohoudertje bij ons maken!

Ook de reuzenkinderspelen zijn weer van de partij.

Al deze leuke workshops vind je terug op het Pachthof, vlak bij het Kasteel.

12 u – 17.30 u

Rond het Pachthof

Contact

De Plantentuin Meise is een botanische tuin van 92 ha ten noorden van Brussel. In de Plantentuin Meise vind je 18.000 verschillende planten. Het is één van de grootste plantenverzamelingen ter wereld. Maar de Plantentuin is ook een wereldberoemde onderzoeksinstelling die is gespecialiseerd in ondermeer de koffiefamilie, Midden-Afrika en tropische paddenstoelen. Elke dag van het jaar is er wel iets moois te ontdekken in dit prachtige domein. Bezoek het Plantenpaleis, geniet van de tentoonstelling in het middeleeuwse kasteel en verbaas je over de diversiteit van het Plantenrijk.

 

Plantentuin Meise

Domein van Bouchout
Nieuwelaan 38
1860 Meise

tel +32 (0)2 260 09 70

info@plantentuinmeise.bewww.plantentuinmeise.be

Wegbeschrijving

De Plantentuin bevindt zich op 3 km van het Atomium.
Met de auto: A12 Brussel-Antwerpen, uitrit 3 Meise.
Met het openbaar vervoer: vanaf het treinstation Brussel-Noord of het metrostation Koning Boudewijn (lijn 6): neem de bus ‘De Lijn’ 250 of 251.

 

Ontvang de digitale nieuwsbrief van de Plantentuin Meise