Zotte Zomerstreken in Plantentuin Meise

Waar kan je beter zien dat de seizoenen in al hun pracht veranderen dan in de Plantentuin? Daarom beginnen we elk nieuwe jaargetijde met een groot feest: Floridylle! Elke Floridylle zit vol met geweldige activiteiten om het nieuwe seizoen te beleven! De Plantentuin laat zich van haar mooiste kant zien. De planten die op dat moment stralen, staan extra in de spotlichten en we leiden je langs de mooiste plekjes.

ZomerFloridylle

Het is zomer, de zon staat hoog aan de hemel en de dagen zijn lekker lang! Laat je een kleurrijk kapsel aanmeten in het poëtisch kapsalon. Geniet van het spannend minicircus. Leer je circuskunsten van onze artiesten, of strek je liever je benen languit in onze hangmatten?

Het kan allemaal! Kom naar het Pachthof en relax met een drankje en een hapje terwijl je kinderen hun creativiteit de vrije loop laten tijdens één van de workshops. Wandel met een gids langs onze prachtige collectie terrasplanten.

Kortom, Plantentuin Meise viert de start van de zomer met jou!

 

Programma

Alle activiteiten zijn inbegrepen in het toegangsticket *

*behalve de exclusieve fotoshoot van je baby op de reuzenwaterlelie

 

Niet te missen

Zaterdag 30 juni: Jouw uk op ons topstuk!

Exclusieve fotoshoot van je baby op de bladeren van onze reuzenwaterlelie.

Voor baby’s tot 12 maanden.

Je kan je ook nog inschrijven op woensdag 18 juli.

Reserveer hier:

http://www.br.fgov.be/PUBLIC/GENERAL/GENERALNL/event17nl.php

! Prijs= € 17 (toegangsticket voor één baby, één begeleider en één afgedrukte foto)

Zondag 1 juli: Terrasplantenwandeling

Sinaasappelboompjes, palmen, lampenpoetsers… : de Plantentuin zet zijn terrasplanten buiten! Meer dan driehonderd potten en potjes worden uit hun winterschuilplaats gehaald en in het zonnetje gezet. Onze gids troont je mee en geeft je tips om je eigen terrasplanten weer klaar te maken voor een seizoen buiten.

14.00 u.

Met gids

Reserveren via het inschrijfformulier.

Doorlopend

Kinderanimatie

Net zoals bij elke Floridylle kunnen de kinderen (en de ouders :-))  creatief de handen uit de mouwen steken tijdens één van onze mini-workshops !

  • ….
  • reuzenkinderspellen: Mikado, Raad de plant, Domino, …

12 u – 18 u

In en rond het Pachthof

Hangmattendorp

Tussen de lindebomen tegenover het Kasteel hangen de hangmatten te wachten op jou! Alleen, met twee of drie… vlei je neer in de hangmat, laat je betoveren door het groene loof boven je hoofd en geniet! De hangmatten blijven de hele zomer hangen!

30.06.18 – 31.08.18

Tuinwinkel

Spring binnen in de Tuinwinkel en proef één van onze lekkere zomerconfituren: tropical, sinaasapppel en mangochutney of een lekkere bloementhee .

Voor de kinderen: download één van de zomerkleurplaten van Koning Amaryllo hier of hier. Neem je ingekleurde tekening mee naar de Tuinwinkel, dan krijgt die een mooi plaatsje in onze lounge.

 

 

Zomer met Koning Amaryllo

Ook koning Amaryllo geniet van de zomer. De planten zijn nu op hun best. Koning Amaryllo bezoekt ze allemaal! Ga met hem mee en ontdek weer een heleboel nieuwe dingen over Botanië!

Pik de Amaryllozoektocht op aan de kassa.

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

01.06.18 – 09.09.18

 

Praktisch

Wanneer?

De ZomerFloridylle loopt tijdens het weekend van
30 juni & 1 juli

Tickets?

  • Individueel ticket : € 7
  • 60+ en personen met beperkingen : € 6
  • ≤ 5 jaar en begeleiders van personen met beperkingen : gratis
  • 6-17 jaar: € 1
  • Vierseizoenenkaart en Vriend van de Plantentuin: gratis
  • Studenten : € 3,50
  • Groepen >15 personen : € 6

Contact

De Plantentuin Meise is een botanische tuin van 92 ha ten noorden van Brussel. In de Plantentuin Meise vind je 18.000 verschillende planten. Het is één van de grootste plantenverzamelingen ter wereld. Maar de Plantentuin is ook een wereldberoemde onderzoeksinstelling die is gespecialiseerd in ondermeer de koffiefamilie, Midden-Afrika en tropische paddenstoelen. Elke dag van het jaar is er wel iets moois te ontdekken in dit prachtige domein. Bezoek het Plantenpaleis, geniet van de tentoonstelling in het middeleeuwse kasteel en verbaas je over de diversiteit van het Plantenrijk.

 

Plantentuin Meise

Domein van Bouchout
Nieuwelaan 38
1860 Meise

tel +32 (0)2 260 09 70

info@plantentuinmeise.bewww.plantentuinmeise.be

Wegbeschrijving

De Plantentuin bevindt zich op 3 km van het Atomium.
Met de auto: A12 Brussel-Antwerpen, uitrit 3 Meise.
Met het openbaar vervoer: vanaf het treinstation Brussel-Noord of het metrostation Koning Boudewijn (lijn 6): neem de bus ‘De Lijn’ 250 of 251.

 

Ontvang de digitale nieuwsbrief van de Plantentuin Meise