Programma

 

Niet te missen

Vier avonden pure magie

In de donkerste dagen van het jaar betovert Plantentuin Meise je vier avonden lang. Je wandelt langs feeërieke licht- en geluidsinstallaties die je onderdompelen in pure magie. De verlichte bomen lijken te dansen in de winternacht.

Winterdranken en lekkere hapjes

In het Winterdorp, op het gezellige Pachthof, rond de vuurkorven, kies je je eigen winterhapje bij de verschillende foodtrucks.  Er is ook een stand van de Oranjerie met soep, lekkere koude en warme dranken, hot dogs en hamburgers, …. en verrassende dessertjes.

De Oranjerie zelf is tijdens de vier avonden van de Winterfloridylle gesloten.

Vuurshow: Draak!

De mens maakt jacht op de laatste draak op aarde. Nog een laatste keer verblindt de draak de sterrenhemel met een krachtig vuur. Dan dooft hij uit onder een gloeiende regen van vonken…

Prachtig vuurspektakel gebracht door Compagnie Agartha

Binnenkoer Kasteel

duur: 30 min.

19.30 u

21 u.

22.30 u

 

Doorlopend

Ook overdag beleef je tijdens de winter de magie van de Plantentuin. Verrassende tentoonstellingen, je verbazen over de statige schoonheid van de coniferen of met je kinderen Koning Amaryllo achterna…

Overdag gelden de gewone toegangsprijzen .

Plantentuin Meise is gesloten op 25 december, 1 & 2 januari

Wonderlijke Winteravonturen met Koning Amaryllo

Amaryllo is de koning van Botanië. Hij woont in het Kasteel in de Plantentuin en heerst over alle bloemen, planten en bomen in het plantenrijk. Maar het is niet omdat het winter is dat alle onderdanen van Amaryllo slapen! Speciaal voor jullie komt hij uit zijn warme kasteel om de wintergeheimen van Botanië te laten zien.

Pik de Amaryllozoektocht op aan de kassa.

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar

 

 

Coniferenwandeling

Ooit gewandeld in de overweldigende coniferencollectie van de Plantentuin in Meise?  Je staat er oog in oog met maar liefst 350 verschillende soorten naaldbomen van over heel de wereld.  Bovendien zal je raar opkijken wat voor eigenaardige familieleden onze doodgewone kerstboom allemaal heeft; de kruipende spar Picea abies ‘Procumbens’ of de elegante Cryptomeria japonica, om er maar twee te noemen.  Bovendien zijn ze niet enkel mooi om naar te kijken, maar vaak ook erg nuttig!

Praktisch
We bieden de gratis wandelfolder aan bij het toegangsticket.

Stevig schoeisel of laarzen aanbevolen!

1.12.17 – 15.01-18

 

 

 

Contact

De Plantentuin Meise is een botanische tuin van 92 ha ten noorden van Brussel. In de Plantentuin Meise vind je 18.000 verschillende planten. Het is één van de grootste plantenverzamelingen ter wereld. Maar de Plantentuin is ook een wereldberoemde onderzoeksinstelling die is gespecialiseerd in ondermeer de koffiefamilie, Midden-Afrika en tropische paddenstoelen. Elke dag van het jaar is er wel iets moois te ontdekken in dit prachtige domein. Bezoek het Plantenpaleis, geniet van de tentoonstelling in het middeleeuwse kasteel en verbaas je over de diversiteit van het Plantenrijk.

 

Plantentuin Meise

Domein van Bouchout
Nieuwelaan 38
1860 Meise

tel +32 (0)2 260 09 70

info@plantentuinmeise.bewww.plantentuinmeise.be

Wegbeschrijving

De Plantentuin bevindt zich op 3 km van het Atomium.
Met de auto: A12 Brussel-Antwerpen, uitrit 3 Meise.
Met het openbaar vervoer: vanaf het treinstation Brussel-Noord of het metrostation Koning Boudewijn (lijn 6): neem de bus ‘De Lijn’ 250 of 251.

 

Ontvang de digitale nieuwsbrief van de Plantentuin Meise