Betoverend licht in de Plantentuin!

NIEUW!!!

Tickets in voorverkoop! (geen wachttijden aan de kassa)

Enkel te koop aan de kassa ‘Hoofdingang’ (Nieuwelaan 38) tijdens de openingsuren van de Plantentuin (9.30 u – 16.30 u.)

In de Plantentuin zijn alle seizoenen het mooist. Daarom vieren we elk nieuwe seizoen met een seizoensfeest: Floridylle! Het seizoensfeest zit vol met geweldige activiteiten om het nieuwe seizoen te beleven! De Plantentuin laat zich op dat moment van haar mooiste kant zien. De seizoensplanten staan extra in de spotlichten en we leiden je langs de mooiste plekjes waar je het nieuwe seizoen in zijn volle glorie meemaakt.

Winterfloridylle

Het is winter, de nachten zijn lang en donker. De aarde ligt er zwart en koud bij, behalve als die soms opgelicht wordt door een dun laagje sneeuw of rijp. Diep onder de grond wachten de planten, teruggetrokken in hun wortels en bollen. De bomen staan in zichzelf teruggetrokken te peinzen, hun takken kaal en stijf in de lucht. Zaden wachten af, het kleinste signaal van betere tijden laat ze kiemen. En intussen slapen ze, dromend van het voorjaar. Ze verlangen naar licht en warmte, een koele bries door hun takken. Ze dromen over groei en bloei en zwoele zomernachten. En ze wachten tot de zon de aarde weer opwarmt. Kom naar de Winterfloridylle en droom mee met de planten…

Contact

De Plantentuin Meise is een botanische tuin van 92 ha ten noorden van Brussel. In de Plantentuin Meise vind je 18.000 verschillende planten. Het is één van de grootste plantenverzamelingen ter wereld. Maar de Plantentuin is ook een wereldberoemde onderzoeksinstelling die is gespecialiseerd in ondermeer de koffiefamilie, Midden-Afrika en tropische paddenstoelen. Elke dag van het jaar is er wel iets moois te ontdekken in dit prachtige domein. Bezoek het Plantenpaleis, geniet van de tentoonstelling in het middeleeuwse kasteel en verbaas je over de diversiteit van het Plantenrijk.

 

Plantentuin Meise

Domein van Bouchout
Nieuwelaan 38
1860 Meise

tel +32 (0)2 260 09 70

info@plantentuinmeise.bewww.plantentuinmeise.be

Wegbeschrijving

De Plantentuin bevindt zich op 3 km van het Atomium.
Met de auto: A12 Brussel-Antwerpen, uitrit 3 Meise.
Met het openbaar vervoer: vanaf het treinstation Brussel-Noord of het metrostation Koning Boudewijn (lijn 6): neem de bus ‘De Lijn’ 250 of 251.

 

Ontvang de digitale nieuwsbrief van de Plantentuin Meise