Picknick mee met Dodoens!

Happy Birthday Rembert Dodoens! In 2017 vieren we zijn 500´ste verjaardag! Rembert Dodoens was een belangrijke botanicus en geneesheer in de zestiende eeuw. Hij was de eerste plantkundige die een boek over kruiden schreef in het Nederlands. Dat werk is jaren lang het belangrijkste werk geweest voor artsen en apothekers.

Op de grote en gezellige zeshoekige picknicktafel vind je kruiden en planten met een uitleg over de betekenis die Dodoens eraan hechtte in zijn Cruydeboeck uit 1554. Neem je eigen picknick mee en kom dus opnieuw lekker picknicken in de Plantentuin!

In de tuinwinkel ligt een origineel exemplaar van het Cruydeboeck.

Zowel een origineel exemplaar als reproducties van Dodoens’ Cruydeboeck en werken over de plantkunde van de 16e eeuw kan je bewonderen in de bibliotheek in het Herbariumgebouw, alle werkdagen in juli van 9 tot 13 u. en van 14 tot 17 u!

 

29.06.17 –  31.08.17

Op de picknicktafel tegenover het Pachthof

Tuinwinkel

Bibliotheek  : alle werkdagen in juli van 9 tot 13 u. en van 14 tot 17 u

 

 

 

Contact

De Plantentuin Meise is een botanische tuin van 92 ha ten noorden van Brussel. In de Plantentuin Meise vind je 18.000 verschillende planten. Het is één van de grootste plantenverzamelingen ter wereld. Maar de Plantentuin is ook een wereldberoemde onderzoeksinstelling die is gespecialiseerd in ondermeer de koffiefamilie, Midden-Afrika en tropische paddenstoelen. Elke dag van het jaar is er wel iets moois te ontdekken in dit prachtige domein. Bezoek het Plantenpaleis, geniet van de tentoonstelling in het middeleeuwse kasteel en verbaas je over de diversiteit van het Plantenrijk.

 

Plantentuin Meise

Domein van Bouchout
Nieuwelaan 38
1860 Meise

tel +32 (0)2 260 09 70

info@plantentuinmeise.bewww.plantentuinmeise.be

Wegbeschrijving

De Plantentuin bevindt zich op 3 km van het Atomium.
Met de auto: A12 Brussel-Antwerpen, uitrit 3 Meise.
Met het openbaar vervoer: vanaf het treinstation Brussel-Noord of het metrostation Koning Boudewijn (lijn 6): neem de bus ‘De Lijn’ 250 of 251.

 

Ontvang de digitale nieuwsbrief van de Plantentuin Meise