Betoverend licht in de Plantentuin!

NIEUW!!!

Tickets in voorverkoop! (geen wachttijden aan de kassa)

Enkel te koop aan de kassa ‘Hoofdingang’ (Nieuwelaan 38) tijdens de openingsuren van de Plantentuin (9.30 u – 16.30 u.)

In de Plantentuin zijn alle seizoenen het mooist. Daarom vieren we elk nieuwe seizoen met een seizoensfeest: Floridylle! Het seizoensfeest zit vol met geweldige activiteiten om het nieuwe seizoen te beleven! De Plantentuin laat zich op dat moment van haar mooiste kant zien. De seizoensplanten staan extra in de spotlichten en we leiden je langs de mooiste plekjes waar je het nieuwe seizoen in zijn volle glorie meemaakt.

Winterfloridylle

Het is winter, de nachten zijn lang en donker. De aarde ligt er zwart en koud bij, behalve als die soms opgelicht wordt door een dun laagje sneeuw of rijp. Diep onder de grond wachten de planten, teruggetrokken in hun wortels en bollen. De bomen staan in zichzelf teruggetrokken te peinzen, hun takken kaal en stijf in de lucht. Zaden wachten af, het kleinste signaal van betere tijden laat ze kiemen. En intussen slapen ze, dromend van het voorjaar. Ze verlangen naar licht en warmte, een koele bries door hun takken. Ze dromen over groei en bloei en zwoele zomernachten. En ze wachten tot de zon de aarde weer opwarmt. Kom naar de Winterfloridylle en droom mee met de planten…

Programma

 

Niet te missen

Vier avonden pure magie

In de donkerste dagen van het jaar betovert Plantentuin Meise je vier avonden lang. Je wandelt langs feeërieke licht- en geluidsinstallaties die je onderdompelen in pure magie. De verlichte bomen lijken te dansen in de winternacht.

Winterdranken en lekkere hapjes

In het Winterdorp, op het gezellige Pachthof, rond de vuurkorven, kies je je eigen winterhapje bij de verschillende foodtrucks.  Er is ook een stand van de Oranjerie met soep, lekkere koude en warme dranken, hot dogs en hamburgers, …. en verrassende dessertjes.

De Oranjerie zelf is tijdens de vier avonden van de Winterfloridylle gesloten.

Vuurshow: Draak!

De mens maakt jacht op de laatste draak op aarde. Nog een laatste keer verblindt de draak de sterrenhemel met een krachtig vuur. Dan dooft hij uit onder een gloeiende regen van vonken…

Prachtig vuurspektakel gebracht door Compagnie Agartha

Binnenkoer Kasteel

duur: 30 min.

19.30 u

21 u.

22.30 u

 

Doorlopend

Ook overdag beleef je tijdens de winter de magie van de Plantentuin. Verrassende tentoonstellingen, je verbazen over de statige schoonheid van de coniferen of met je kinderen Koning Amaryllo achterna…

Overdag gelden de gewone toegangsprijzen .

Plantentuin Meise is gesloten op 25 december, 1 & 2 januari

Wonderlijke Winteravonturen met Koning Amaryllo

Amaryllo is de koning van Botanië. Hij woont in het Kasteel in de Plantentuin en heerst over alle bloemen, planten en bomen in het plantenrijk. Maar het is niet omdat het winter is dat alle onderdanen van Amaryllo slapen! Speciaal voor jullie komt hij uit zijn warme kasteel om de wintergeheimen van Botanië te laten zien.

Pik de Amaryllozoektocht op aan de kassa.

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar

 

 

Coniferenwandeling

Ooit gewandeld in de overweldigende coniferencollectie van de Plantentuin in Meise?  Je staat er oog in oog met maar liefst 350 verschillende soorten naaldbomen van over heel de wereld.  Bovendien zal je raar opkijken wat voor eigenaardige familieleden onze doodgewone kerstboom allemaal heeft; de kruipende spar Picea abies ‘Procumbens’ of de elegante Cryptomeria japonica, om er maar twee te noemen.  Bovendien zijn ze niet enkel mooi om naar te kijken, maar vaak ook erg nuttig!

Praktisch
We bieden de gratis wandelfolder aan bij het toegangsticket.

Stevig schoeisel of laarzen aanbevolen!

1.12.17 – 15.01-18

 

 

 

Sfeerbeelden

Praktisch

NIEUW!!!

Tickets in voorverkoop! (geen wachttijden aan de kassa)

Enkel te koop aan de kassa ‘Hoofdingang’ (Nieuwelaan 38) tijdens de openingsuren van de Plantentuin (9.30 u – 16.30 u.)

Wanneer?

De vier nocturnes van de WinterFloridylle lopen van
3 januari tot 6 januari

 • wandelparcours 2 km (toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens)
 • eet- en drankstalletjes
 • aanvang: 18 u. tot 23.00 u.
 • Kassa sluit om 21. 00 u.
 • uren vuurshow ‘Draak!’: 19.30 u; 21 u; 22.30 u

 

Tickets (prijzen enkel geldig tijdens de WinterFloridylle)

 • Individueel ticket (vanaf 18 jaar): € 7
 • 60+, personen met beperkingen en groepen > 15 personen € 6
 • Studenten, Individuele jaarkaart, Individuele Jaarkaart Gold, Gold 1 + 3,  en inwoners van Meise: € 3,5
 • Lerarenkaart: € 3,50
 •  6 – 17 jaar: € 1
 • ≤ 5  jaar en begeleiders van personen met beperkingen: gratis

Let op: Enkel toegang via de Hoofdingang (Nieuwelaan 38) .Meise Ingang is gesloten tijdens de WinterFloridylle.

Contact

De Plantentuin Meise is een botanische tuin van 92 ha ten noorden van Brussel. In de Plantentuin Meise vind je 18.000 verschillende planten. Het is één van de grootste plantenverzamelingen ter wereld. Maar de Plantentuin is ook een wereldberoemde onderzoeksinstelling die is gespecialiseerd in ondermeer de koffiefamilie, Midden-Afrika en tropische paddenstoelen. Elke dag van het jaar is er wel iets moois te ontdekken in dit prachtige domein. Bezoek het Plantenpaleis, geniet van de tentoonstelling in het middeleeuwse kasteel en verbaas je over de diversiteit van het Plantenrijk.

 

Plantentuin Meise

Domein van Bouchout
Nieuwelaan 38
1860 Meise

tel +32 (0)2 260 09 70

info@plantentuinmeise.bewww.plantentuinmeise.be

Wegbeschrijving

De Plantentuin bevindt zich op 3 km van het Atomium.
Met de auto: A12 Brussel-Antwerpen, uitrit 3 Meise.
Met het openbaar vervoer: vanaf het treinstation Brussel-Noord of het metrostation Koning Boudewijn (lijn 6): neem de bus ‘De Lijn’ 250 of 251.

 

Ontvang de digitale nieuwsbrief van de Plantentuin Meise