Expo: Verliefd op de natuur – planten als gids

Marine Coutelas, onze Artist in Residence, neemt ons mee in haar kleurrijke dromen die schitteren als water. Ze is gefascineerd door het zeeleven. Ze is op zoek naar wat de landplanten van vandaag nog hebben behouden van hun voorouders die in de zee leefden.

Ze bekijkt de wereld vanuit de planten en laat wat ze ziet tot leven komen tegen een muur, op een dak en op de grond. Het komende jaar, zal Marine Coutelas haar ontdekkingen in verscheidene kunstwerken tot uitdrukking brengen in de Plantentuin.

Je kan al werken van haar bewonderen in de inkomhal van het Plantenpaleis en de ronde torenkamer van het Kasteel. In de loop van het jaar zal ze ook in het Domein exposeren.

 

Contact

De Plantentuin Meise is een botanische tuin van 92 ha ten noorden van Brussel. In de Plantentuin Meise vind je 18.000 verschillende planten. Het is één van de grootste plantenverzamelingen ter wereld. Maar de Plantentuin is ook een wereldberoemde onderzoeksinstelling die is gespecialiseerd in ondermeer de koffiefamilie, Midden-Afrika en tropische paddenstoelen. Elke dag van het jaar is er wel iets moois te ontdekken in dit prachtige domein. Bezoek het Plantenpaleis, geniet van de tentoonstelling in het middeleeuwse kasteel en verbaas je over de diversiteit van het Plantenrijk.

 

Plantentuin Meise

Domein van Bouchout
Nieuwelaan 38
1860 Meise

tel +32 (0)2 260 09 70

info@plantentuinmeise.bewww.plantentuinmeise.be

Wegbeschrijving

De Plantentuin bevindt zich op 3 km van het Atomium.
Met de auto: A12 Brussel-Antwerpen, uitrit 3 Meise.
Met het openbaar vervoer: vanaf het treinstation Brussel-Noord of het metrostation Koning Boudewijn (lijn 6): neem de bus ‘De Lijn’ 250 of 251.

 

Ontvang de digitale nieuwsbrief van de Plantentuin Meise