Expo: ‘Reisverslagen van botanische expedities: tussen kunst en wetenschap’

Sandrine de Borman, de artist-in-residence, heeft met een groep wetenschappers uit de Plantentuin een tentoonstelling ingericht die gewijd is aan de botanische veldboekjes. Dat zijn de verslagen die elke verzamelaar bijhoudt van zijn vondsten.

De tentoonstelling neemt je mee op een wonderbaarlijke tocht door tijd en ruimte. Botanische veldboekjes bewegen zich tussen kunst en wetenschap. Zwervend van de tekeningen van de botanicus Francis Hallé naar de foto´s van de kunstenaar Paul den Hollander en van het verhaal van de eerste vrouwelijke ontdekkingsreiziger Jeanne Barret naar de boeken van Jean Jaques Rousseau. Je maakt kennis met de herbaria van de kunstenaar Herman de Vries en met het blog over de botanische expedities van de Plantentuin naar Rwanda. Verdwalen is in deze tentoonstelling niet uitgesloten!

Meer info vind je hier

In de Donjon, de Beauffortzaal en de ronde torenkamer van het Kasteel

21.03.17 – 19.11.17

 

Contact

De Plantentuin Meise is een botanische tuin van 92 ha ten noorden van Brussel. In de Plantentuin Meise vind je 18.000 verschillende planten. Het is één van de grootste plantenverzamelingen ter wereld. Maar de Plantentuin is ook een wereldberoemde onderzoeksinstelling die is gespecialiseerd in ondermeer de koffiefamilie, Midden-Afrika en tropische paddenstoelen. Elke dag van het jaar is er wel iets moois te ontdekken in dit prachtige domein. Bezoek het Plantenpaleis, geniet van de tentoonstelling in het middeleeuwse kasteel en verbaas je over de diversiteit van het Plantenrijk.

 

Plantentuin Meise

Domein van Bouchout
Nieuwelaan 38
1860 Meise

tel +32 (0)2 260 09 70

info@plantentuinmeise.bewww.plantentuinmeise.be

Wegbeschrijving

De Plantentuin bevindt zich op 3 km van het Atomium.
Met de auto: A12 Brussel-Antwerpen, uitrit 3 Meise.
Met het openbaar vervoer: vanaf het treinstation Brussel-Noord of het metrostation Koning Boudewijn (lijn 6): neem de bus ‘De Lijn’ 250 of 251.

 

Ontvang de digitale nieuwsbrief van de Plantentuin Meise