Herfstkleurenwandeling

Goudgeel, wijnrood, kastanjebruin, feloranje, … om je te laten genieten van het bijzondere spektakel van de herfstverkleuring, heeft de Plantentuin een parcours uitgestippeld langsheen de bomen met de mooiste verkleuring. Via een informatieve folder kom je van alles te weten over deze herfstjuwelen. Voor sommige soorten is de verkleuring erg kort van duur, afhankelijk van de zonneschijn, de koude, de daglengte ,… Bij elke uitgekozen boom vind je daarom een foto terug  die  kunstenaar Roel Jacobs nam op het hoogtepunt van hun verkleuring in een vorige herfst.

Contact

De Plantentuin Meise is een botanische tuin van 92 ha ten noorden van Brussel. In de Plantentuin Meise vind je 18.000 verschillende planten. Het is één van de grootste plantenverzamelingen ter wereld. Maar de Plantentuin is ook een wereldberoemde onderzoeksinstelling die is gespecialiseerd in ondermeer de koffiefamilie, Midden-Afrika en tropische paddenstoelen. Elke dag van het jaar is er wel iets moois te ontdekken in dit prachtige domein. Bezoek het Plantenpaleis, geniet van de tentoonstelling in het middeleeuwse kasteel en verbaas je over de diversiteit van het Plantenrijk.

 

Plantentuin Meise

Domein van Bouchout
Nieuwelaan 38
1860 Meise

tel +32 (0)2 260 09 70

info@plantentuinmeise.bewww.plantentuinmeise.be

Wegbeschrijving

De Plantentuin bevindt zich op 3 km van het Atomium.
Met de auto: A12 Brussel-Antwerpen, uitrit 3 Meise.
Met het openbaar vervoer: vanaf het treinstation Brussel-Noord of het metrostation Koning Boudewijn (lijn 6): neem de bus ‘De Lijn’ 250 of 251.

 

Ontvang de digitale nieuwsbrief van de Plantentuin Meise