Herfst! De Plantentuin in vuur en vlam...

Waar kan je beter zien dat de seizoenen in al hun pracht veranderen dan in de Plantentuin? Daarom beginnen we elk nieuwe jaargetijde met een groot feest: Floridylle! Elke Floridylle zit vol met geweldige activiteiten om het nieuwe seizoen te beleven! De Plantentuin laat zich van haar mooiste kant zien. De planten die op dat moment stralen, staan extra in de spotlichten en we leiden je langs de mooiste plekjes.

HerfstFloridylle

In de Plantentuin is het heerlijk genieten in de herfst! De bomen nemen afscheid van de zomer met hun mooiste herfsttooi. De vruchten en zaden verbazen met hun kleuren en vormen. De laatbloeiende planten tonen hun prachtigste bloemen.Doe de Herfstkleurenwandeling, geniet van een lekkere pompoensoep of herfsttaartje op het Pachthof, maak je eigen lantaarn van een uitgeholde pompoen. Zoek in het domein tamme kastanjes en kom ze poffen op het Pachthof! En Koning Amaryllo laat de kinderen weer zijn eigen herfstgeheimen van Botanië zien.

Programma

Alle activiteiten zijn inbegrepen in het toegangsticket *

Nog even geduld… en we stellen je ons hele programma voor!

 

Niet te missen

14 en 15 oktober

Kinderanimatie

Creatief de handen uit de mouwen steken op het Pachthof tijdens leuke mini-workshops, je eigen tamme kastanjes in het Domein zoeken en ze komen poffen op het Pachthof.

Reuzenkinderspellen

Mikado, Raad de Plant! , Knikkerdoolhof, …

13 u. tot 16.30 u.

Doorlopend

Zaterdag 14 & zondag 15 oktober

Het is een mooie traditie waar de Plantentuin aan vasthoudt: al jaren stellen de ikebana-artiesten van de Oharaschool geregeld hun mooiste werken tentoon. Ikebana is niet zomaar bloemschikken. Het is een kunstvorm die eeuwen geleden ontstond uit een boeddhistisch ritueel waarbij bloemen werden geofferd aan de geesten van de overledenen. Bij het maken van een bloemstuk wordt alles uit de natuur gebruikt: takken, bladeren, gras, mos, fruit en bloemen.

Herbariumgalerij

Herfstkleurenwandeling

Goudgeel, wijnrood, kastanjebruin, feloranje, … om je te laten genieten van het bijzondere spektakel van de herfstverkleuring, heeft de Plantentuin een parcours uitgestippeld langsheen de bomen met de mooiste verkleuring. Via een informatieve folder kom je van alles te weten over deze herfstjuwelen. Voor sommige soorten is de verkleuring erg kort van duur, afhankelijk van de zonneschijn, de koude, de daglengte ,… Bij elke uitgekozen boom vind je daarom een foto terug  die  kunstenaar Roel Jacobs nam op het hoogtepunt van hun verkleuring in een vorige herfst.

Herfst met Koning Amaryllo

Koning Amaryllo en zijn onderdanen genieten nog even van de laatste herfstzon. Ze voelen dat de winter voor de deur staat. Nog even en de meeste planten laten zich niet meer zin. Ze hebben het hele voorjaar en de zomer gegroeid en gebloeid en nu zijn ze moe. Ga met Koning Amaryllo op stap om hen welterusten te wensen.

Pik de Amaryllo-zoektocht op aan de kassa.

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar

 

 

Praktisch

Wanneer?

De HerfstFloridylle loopt 2 weekends
15 & 16 oktober
22 & 23 oktober
en van 29 oktober tot 6 november

Tickets?

  • Individueel ticket : € 7
  • 60+ en personen met beperkingen : € 6
  • -18 jaar en begeleiders van personen met beperkingen : gratis
  • Individuele jaarkaart, jaarkaart Gold en jaarkaart Gold 1 + 3 : gratis
  • Studenten : € 3,50
  • Groepen >15 personen : € 6

Contact

De Plantentuin Meise is een botanische tuin van 92 ha ten noorden van Brussel. In de Plantentuin Meise vind je 18.000 verschillende planten. Het is één van de grootste plantenverzamelingen ter wereld. Maar de Plantentuin is ook een wereldberoemde onderzoeksinstelling die is gespecialiseerd in ondermeer de koffiefamilie, Midden-Afrika en tropische paddenstoelen. Elke dag van het jaar is er wel iets moois te ontdekken in dit prachtige domein. Bezoek het Plantenpaleis, geniet van de tentoonstelling in het middeleeuwse kasteel en verbaas je over de diversiteit van het Plantenrijk.

 

Plantentuin Meise

Domein van Bouchout
Nieuwelaan 38
1860 Meise

tel +32 (0)2 260 09 70

info@plantentuinmeise.bewww.plantentuinmeise.be

Wegbeschrijving

De Plantentuin bevindt zich op 3 km van het Atomium.
Met de auto: A12 Brussel-Antwerpen, uitrit 3 Meise.
Met het openbaar vervoer: vanaf het treinstation Brussel-Noord of het metrostation Koning Boudewijn (lijn 6): neem de bus ‘De Lijn’ 250 of 251.

 

Ontvang de digitale nieuwsbrief van de Plantentuin Meise