Rondwandeling ziekten en plagen in de tuin met Laurent Bernaerts

Leerrijke wandelvoordracht met als doel ziekten en plagen te herkennen op je tuinplanten.

Laurent Bernaerts is al 20 jaar actief in de gewasbescherming en het blijft zich verbazen hoe meedogenloos maar tegelijk ook hoe mooi de natuur kan zijn, hoe planten en insecten samenleven zonder elkaar te elimineren … of misschien is het met die buxusmot anders gesteld?

Schrijf je hier  in voor de wandelvoordracht en misschien krijg je een antwoord op je vragen.

Want een juiste herkenning of diagnose is de sleutel tot een effectieve behandeling en beheersing van het probleem. Heel wat problemen kunnen echter voorkomen worden door te starten met een gezonde plant, deze te planten in de juiste bodem en te voeden met een uitgebalanceerde, organische meststof. Loopt het toch een keertje fout, dan biedt DCM Naturapy® natuurlijke oplossingen om je planten weer in optimale conditie te brengen.

Contact

De Plantentuin Meise is een botanische tuin van 92 ha ten noorden van Brussel. In de Plantentuin Meise vind je 18.000 verschillende planten. Het is één van de grootste plantenverzamelingen ter wereld. Maar de Plantentuin is ook een wereldberoemde onderzoeksinstelling die is gespecialiseerd in ondermeer de koffiefamilie, Midden-Afrika en tropische paddenstoelen. Elke dag van het jaar is er wel iets moois te ontdekken in dit prachtige domein. Bezoek het Plantenpaleis, geniet van de tentoonstelling in het middeleeuwse kasteel en verbaas je over de diversiteit van het Plantenrijk.

 

Plantentuin Meise

Domein van Bouchout
Nieuwelaan 38
1860 Meise

tel +32 (0)2 260 09 70

info@plantentuinmeise.bewww.plantentuinmeise.be

Wegbeschrijving

De Plantentuin bevindt zich op 3 km van het Atomium.
Met de auto: A12 Brussel-Antwerpen, uitrit 3 Meise.
Met het openbaar vervoer: vanaf het treinstation Brussel-Noord of het metrostation Koning Boudewijn (lijn 6): neem de bus ‘De Lijn’ 250 of 251.

 

Ontvang de digitale nieuwsbrief van de Plantentuin Meise